Baju Kurung

Channel Title : M. Shariff - Topic Views : 10038 DisLikes : 6 Published Date :2018-11-22T08:39:05Z
Joget Baju Kurung · M Shariff M Shariff - Lagu Lagu Joget Terbaik ℗ 2003 Insictech Musicland Sdn Bhd Released on: 2003-09-29 Auto-generated by YouTube....!
Channel Title : Baks Creation & Services Sdn. Bhd. Views : 211632 DisLikes : 74 Published Date :2015-12-07T16:05:34Z
Teknik menggunting pola untuk baju kurung tradisional...!
Channel Title : Benang & Jarum Views : 64925 DisLikes : 44 Published Date :2018-06-03T16:28:56Z
Assalamualaikum Di video ini saya share cara untuk draf pola baju kurung tradisional. Terima kasih....!
Channel Title : Beer For Breakfast Views : 20071 DisLikes : 20 Published Date :2019-03-19T13:59:00Z
We cant believe we actually got invited to a Malaysian wedding! How lucky are we?! Time to dress the part by buying our traditional baju kurung at Jalan Tunku Abdul Rahman! ✌ SUPPORT US ON PATREON https://goo.gl/eGxwjm ✌ INSTAGRAM: https://goo.gl/W3Q9hM @beerforbreakfastvlogs ✉ FOR EMAIL ENQUIRIES: [email protected] _ ♕ EARN £25 Sign up to Airbnb and get £25 off your stay https://goo.gl/jCbFmZ ♕ EARN $25 Sign up to Payoneer and get £25 https://goo.gl/oBmErw...!
Channel Title : Intip Media Views : 43189 DisLikes : 18 Published Date :2019-05-20T15:01:39Z
Inspirasi baju kurung terbaru 2020 yang modern dengan berbagai model brokat batik, bordir, dan sebagainya. Baju kurung ini juga banyak modelnya seperti melayu modern, melayu riau, satin malaysia, dan lainnya...!
Channel Title : KARABUM FABULOUS Views : 2128621 DisLikes : 4690 Published Date :2018-03-08T08:34:28Z
Thank you to all viewers of this PANAMA Dance. Please share it and ZUMBA with KARABUM. http://www.karabumhq.com http://www.karabumplus.com instagram https://www.instagram.com/karabum.fabulous/ KARABUM Lifestyle, Comfort, Elegant *Fashionable Baju Kurung Cotton below RM100...!
Channel Title : Panogi Record Views : 16945 DisLikes : 5 Published Date :2019-08-28T06:30:02Z
Production : PANOGI RECORD Produser : Nixon Simanjuntak Voc : LAMTAMA TRIO Song : Baju Kurung Cipt : Ismail Hutajulu Arr Musik : Ricky Hutagaol Guitar : Aris Vocal Director : Nixon Simanjuntak Mixing & Master : Udin (BTB Studio) Studio Recording : Binter Jaya Record Studio Mixing : BTB Studio D.O.P Video Clip...!
Channel Title : JW Prostyle Views : 4032 DisLikes : 3 Published Date :2020-03-04T14:17:15Z
Setiap Baju kurung samada Baju kurung tradisional, Pahang, Kedah atau moden mempunyai potongan tertentu. Pemilihan baju baju ini bergantung kepada jenis bentuk tubuh....!
Channel Title : luanmajal Views : 113643 DisLikes : 25 Published Date :2008-07-31T22:50:53Z
FAMOUS BRUNEI ARTIST SING JOGET SIBAJU KURONG IN BRUNEI KEDAYAN LANGUGE...!
Channel Title : tvN D Indonesia Views : 27120 DisLikes : 12 Published Date :2020-01-22T13:33:34Z
#GetItBeauty On the Road musim kedua kali ini datang ke Malaysia. #KimJungMin berbelanja baju lebaran Malaysia, Baju Kurung, bersama artis Malaysia #NadiyahShahab. Bagaimana rekomendasi riasan hari raya dari mereka? Tonton di #GetItBeauty On the Road in Malaysia! Kami juga menambahkan teks terjemahan untuk para penggemar Indonesia kami! Jangan lupa nyalakan CC untuk subtitle Bahasa Indonesia! Subscribe ke channel kami agar tidak ketinggalan konten menarik terbaru!...!
Channel Title : Cik Bunga Views : 336032 DisLikes : Published Date :2019-07-07T09:22:01Z
Hai...Selamat datang ke channel saya, Cik Bunga...Terima kasih kepada yg dah subscribe channel saya yaa... tq banyak2...✌😊 So...utk video kali ni saya tunjukkan cara saya lukis pola baju kurung moden dan menggunting pola ikut cara yg saya selalu buat... Baju kurung moden yg saya pola ni ada dat kat belakang sahaja ya... Cara saya ni mungkin ada lain sikit dari org lain... Tapi jgn risau, saya ada berikan penerangan yg jelas dan mudah difahami kat video ni... Harap video kali ni dapat memb...!
Channel Title : The Style Corner Views : 7527 DisLikes : 6 Published Date :2020-01-29T23:00:12Z
Upto 70% off https://coste.pk/ Affordable fashion with Satisfaction Please subscribe my channel...!
Channel Title : Masz Hashim Views : 3396 DisLikes : 1 Published Date :2020-01-16T09:47:36Z
Assalamualaikum, hai semua. terima kasih pada yang sudi subscribe dan tonton video ni. Dalam video kali ni saya kongsikan step by step cara untuk potong baju kurung tradisional menggunakan pola. semoga bermanfaat untuk video cara draf pola anda boleh teka link di bawah👇☺️. https://youtu.be/nsWzjqRn9Eg...!
Channel Title : emas mutiara Views : 59924 DisLikes : 14 Published Date :2016-05-19T13:39:01Z
...!
Channel Title : Blimey Views : 382453 DisLikes : 91 Published Date :2019-01-05T10:38:21Z
Hi Blimers! We are #Blimey Today we asked Koreans about #Baju Kurung Enjoy :) YOU CAN BUY #LQ ITEMS AT BELOW PLACES IN #MALAYSIA: • Metrojaya Mid Valley Megamall KUALA LUMPUR Mid Valley Megamall At2 Lingkaran Syed Putra, 59200 Kuala Lumpur, Federal Territory of Kuala Lumpur, Malaysia 03-2283 3002 • ROBINSONS KUALA LUMPUR 1st Floor, Shoppes At Four Seasons Place, 145 Jalan Ampang, 50450 Kuala Lumpur, Malaysia 603-2382 7188 • Metrojaya Suria Sabah Shopping Mall KOTA KINABALU 1, Jalan Tun...!
Channel Title : Masz Hashim Views : 5263 DisLikes : 5 Published Date :2020-01-10T07:56:00Z
hai, selamat datang ke channel saya. Terima kasih kepada yang sudi subscribe dan tonton video ni. Apa yang cuba saya sampaikan adalah teknik yang sangat mudah untuk dapatkan ukuran pesak atas dan pesak bawah. Ada lagi teknik2 lain untuk menghasilkan baju kurung tradisonal yang sangat cantik dan terletak. Untuk permulaan saya kongsikan yang asas je dulu. Nantikan video cara potong baju kurung ni....!
Channel Title : Cik Bunga Views : 78632 DisLikes : Published Date :2020-01-30T06:44:55Z
Hai semua... Selamat datang ke channel saya, Cik Bunga... Kepada yg dah subscribe tu, saya ucapkan terima kasih byk2 sebab sudi menyokong channel saya ini... 😊 Video kali ni saya akan tunjuk tutorial menjahit baju kurung moden paling simple...Yg saya maksudkan paling simple tu adalah baju ni tiada dat dan ak pakai zip... Bahagian leher pula jenis belah depan, so boleh masukkan ja terus kepala tak payah buka zip lagi... Selain itu, baju ni juga tak ketat sgt dan tak terlalu ikut body, ikut ko...!
Channel Title : Jilgamu Views : 131091 DisLikes : 66 Published Date :2019-01-02T03:21:51Z
Baju Kurung Brokat Terbaru Trend 2019 | Baju Tunik Brokat Model Kebaya Untuk Pesta Atau Wisuda...!
Channel Title : Wahana Records Views : 2371 DisLikes : 0 Published Date :2016-11-20T04:41:26Z
Simanjuntak Stars - Baju Kurung © Wahana Records Produksi : Wahana Records Produser : Much Simanjuntak Wahana Records adalah salah satu label rekaman sejak tahun 1998 dan fokus khusus untuk lagu daerah Batak. Personil SIMANJUNTAK STARS 1. Halim Manontong Simanjuntak 2. Much Simanjuntak 3. Santer Simanjuntak Official Wahana Records: Youtube: https://smarturl.id/qt4K8DIx Facebook : https://smarturl.id/3PqzmZ09 Twitter : https://smarturl.id/BHOGRAvS Website : https://www.wahanarecords.com...!
Channel Title : Astro Awani Views : 6438 DisLikes : 2 Published Date :2017-08-16T07:34:33Z
Bersempena dengan bulan kebangsaan, Astro AWANI menerbitkan kapsul satu minit Khazanah Kita berkisar tentang sejarah pakaian tradisi di Malaysia. Untuk episod pertama, Khazanah Kita memaparkan secara ringkas mengenai baju kurung. Sila layari http://www.astroawani.com untuk berita selanjutnya. Visit http://www.astroawani.com for more news. Astro AWANI LIVE http://www.astroawani.com/videos/live Subscibe to NJOI AWANI https://www.youtube.com/njoiawani Follow us on Website http://www.astroawani.c...!
Channel Title : Rosera Yuwi Views : 14548 DisLikes : 11 Published Date :2019-08-21T13:48:37Z
Rumah jahit rosera Kalimantan timur Kota Balikpapan Buka maps Rumah jahit rosera Wa 08115999981 #penjahitbalikpapan #rumahjahitrosera #roserayuwi...!
Channel Title : Miera Adnan Views : 2272 DisLikes : 4 Published Date :2020-06-18T10:40:29Z
ASSALAMUALAIKUM AND HAI EVERYONE! HALLUUU SAYA MIERA ADNAN WELCOME TO MY YOUTUBE CHANNEL..... Here are all the measurement dalam inch Baju Kurung (1) Dusty pink Bahu - 14.5 Dada - 34 (ukur lilit) Labuh baju - 20 Labuh lengan - 21 Pinggang - 24 (ukur lilit) Peha - 30 (ukur lilit) Labuh kain - 40 Baju Kurung (10) Merah Jarang Bahu - 13.5 Dada - 30 (ukur lilit) Labuh baju - 39 Labuh lengan - 21 Pinggang - 24 (ukur lilit) Pinggul - 33 (ukur lilit) Labuh kain - 38 Baju Kurung (12) Polka Dot Blue...!
Channel Title : Febby Fauziah Views : 15430 DisLikes : 3 Published Date :2019-02-20T17:43:17Z
Dont forget to like, comment, share, and subscribe:)...!
Channel Title : Cik Bunga Views : 89286 DisLikes : Published Date :2019-06-14T23:11:39Z
Tutorial step-by-step utk merajah pola baju kurung pesak gantung. Saya ada beri penerangan yang jelas dan mudah diikuti. Harap dapat membantu. 😊 Untuk tutorial lain berkenaan baju kurung pesak gantung : Cara gunting kain ikut pola - https://youtu.be/inbNkf2cuFg Cara membuat leher baju dan lapik leher baju kurung - https://youtu.be/nosB9uc1p-Q Cara menjahit baju kurung pesak gantung - https://youtu.be/nLwY09iNMk8 Kalau korang suka video ni, jgn lupa utk LIKE, SHARE & SUBSCRIBE ke channel...!
Channel Title : Rosera Yuwi Views : 31039 DisLikes : 22 Published Date :2019-02-10T22:36:12Z
Hayyy temen2 aq mau share ke kalian cara aku menjahit baju kurung semoga penjelasan aku mudah di mengerti dan bermanfaat bagi teman2 Yang suka vidio ini boleh subscribe like dan share ya Untuk vidio belajar menjahit lain nya bisa buka link nya ya teman2 https://www.youtube.com/playlist?list=PLLkT8gJ27WwJwRWlQJVCRjntjwIjz9Ssy...!
Channel Title : HEMANTZONE VLOGS Views : 26608 DisLikes : 67 Published Date :2018-07-31T07:24:14Z
पूर्ण जानकारी के लिए वेबसाइट पर जाये : https://www.hemantzone.in/ SHAWLPUBLIKA HQ ADDRESS : 28-1, JALAN PEGAGA FU12/F, DESA ALAM, 40170 SHAH ALAM, SELANGOR, MALAYSIA WEBSITE : www.shawlpublika.com CONTACT : +603-33624088 Hemantzone Vlogs Presents : यूट्यूब पर पहली बार | Malaysian Traditional Wear | Baju Kurung Shipped Worldwide | Shawlpublika.com Follow me also on : https://www.facebook.com/hemant.hap...!
Channel Title : Trenbaju Terbaru Views : 274854 DisLikes : 67 Published Date :2016-06-30T07:09:09Z
Bagi anda yang sedang mencari inspirasi model baju kurung muslim modern terutama model baju kurung melayu atau dengan nuasa batik,brokat, berikut 29 model baju kurung yang sedang populer saat ini, untuk lebih lengkap tentang tips-tips memilih baju kurung yang tepat bagi anda, silahkan kunjungi web kami di http://trenbajuterbaru.net/model-baju-kurung-modern-terbaru-dengan-kombinasi-motif-batik/...!
Channel Title : Awie Manik Views : 4286 DisLikes : 5 Published Date :2019-12-15T01:57:43Z
Berminat dengan produk keluaran Awie Manik??? Jom dapatkan segera sebelum kehabisan stok!!! Untuk proses pembelian produk keluaran Awie Manik, boleh terus menghubungi #teamawiemanik: SHIMA: www.wasap.my/60175966508/PolaAwieManik SITI: www.wasap.my/60174866017/PolaAwieManik AMIR: www.wasap.my/60135998698/PolaAwieManik Kini Awie Manik sudah berada di Shopee!! Boleh kunjungi Shopee Awie Manik. https://shopee.com.my/awiemanik Selain di Youtube, anda boleh terokai laman...!
Channel Title : Farin Hashim Class Views : 5756 DisLikes : 4 Published Date :2020-02-21T11:49:59Z
Farin Hashim Class membantu peminat dunia jahitan menangani masalah kesuntukan masa nak ke kelas menjahit ,dengan belajar secara on9 menggunakan KERTAS POLA lengkap dengan VIDEO TUTORIAL PERCUMA DI YOUTUBE CHANNEL FARIN HASHIM CLASS. . . NAK ILMU LEBIH? FOLLOWLAH SEMUA MEDIA SOSIAL CIKGU Facebook : https://www.facebook.com/farinhashim.class/ FB Group : https://www.facebook.com/groups/farinhashimclass/ Instagram : https://www.instagram.com/farinhashim.class/ https://www.instagram.com/farin.hashim...!
Channel Title : Cik Bunga Views : 39675 DisLikes : Published Date :2019-06-27T21:35:32Z
Hai... So video kali ni saya tunjukkan step-by-step cara jahit baju kurung pesak gantung dengan mudahnya... Dalam video ni saya ada berikan penerangan yg jelas dan mudah difahami. Harap video ini dapat membantu anda...😊 Kalau korang suka video ni, jgn lupa utk LIKE, SHARE & SUBSCRIBE ke channel saya. TQ Jika ada masa dan berminat, bolehlah korang jenguk2 tutorial di bawah ni juga : Cara merajah pola baju kurung pesak gantung - https://youtu.be/7am8Rnq4b3A Cara gunting kain ikut pola baju...!
Channel Title : Masz Hashim Views : 4031 DisLikes : 4 Published Date :2020-04-04T11:46:22Z
Haiiiii semua. Assalamualaikum.. Okeh, untuk video kali ni saya kongsikan cara buat pola kurung pesang gantung dan pesak pahang mudah. Haa, senang kan.. senang je, yang penting anda kene rajin praktis lah. Kalau tak praktis tak selalu buat. Tak dapat lah hasil kan. Nak belajar jahit, belajar lah sungguh2 okeh. Tak rugi tau pandai jahit ni. Ok kat bawah ni saya letak link cara potong dan cara jahit Cara potong pesak gantung/kurung pahang So selamat mencuba . Thanks for watching all my vi...!
Channel Title : Great Info Views : 130385 DisLikes : 69 Published Date :2018-04-08T15:50:57Z
Baju kurung moden...!
Channel Title : Ncev Fashion Views : 1134 DisLikes : 1 Published Date :2020-04-05T10:22:20Z
Tutorial pola baju kurung Malaysia...!
Channel Title : Suesdzine Channel Views : 50632 DisLikes : 65 Published Date :2018-02-28T01:01:00Z
...!
Channel Title : Blimey Views : 147520 DisLikes : 27 Published Date :2018-11-17T12:01:51Z
Hello Blimers :) As you guys know, Jade and Dasol bought BajuKurung last summer. But! Our dear Yerim hasnt have one! So we decided buy one fancy Bajukurung to her in FashionValet! Do you wonder Yerims pick? We were a bit all over the place, so be aware of it, and enjoy the vid ;) * Facebook https://www.facebook.com/wow.Blimey/ * Instagram Jade https://instagram.com/blimeyjade Yerim https://instagram.com/heyhey_rim Dasol https://instagram.com/dasoulimey * Business mail [email protected]!
Channel Title : Cik Bunga Views : 7588 DisLikes : Published Date :2020-01-30T06:01:35Z
Hai semua... Selamat datang ke channel saya, Cik Bunga... Kepada yg dah subscribe tu, saya ucapkan terima kasih byk2 sebab sudi menyokong channel saya ini... 😊 Untuk video tutorial kali ni saya akan tunjukkan cara saya membuat lapik leher jenis belah depan utk baju kurung moden... Jenis leher ni lebih kurang mcm leher baju kurung tradisional tu, bezanya utk lapik leher yg saya tunjukkan ni, lapik leher belakang dan depan berpisah kat garisan bahu... Maksudnya kena jahit satu2 la lapik leher ...!
Channel Title : Cik Bunga Views : 33282 DisLikes : Published Date :2019-08-04T04:47:03Z
Hai...Selamat datang ke channel saya, Cik Bunga... Saya nak ucapkan terima kasih kepada yg dah subscribe channel saya yaa... tq banyak2...✌😊 So...utk video kali ni saya tunjukkan cara saya memotong kain ikut pola baju kurung moden yg saya dah buat sebelum ni.... Saya tunjuk cara gunting kain utk pola badan depan, pola badan belakang dan lengan baju... Cik Bunga harap video kali ni dapat membantu ya... Selamat mencuba ✌☺... Kalau nak tengok cara buat pola baju kurung moden, sila klik ...!
Channel Title : K . R AnWar Channel Views : 1155 DisLikes : 1 Published Date :2020-06-07T12:03:53Z
Katanya datang dari alor setar Kedah sampai ke sini Perlis , hanya ingin mencari abang lie ... Sedangkan dia taktahu yang abang lie hanya didepan dia.. Video from 👑KhaiRun AnWar👑 Jangan lupa Like,Subscribe & Share ......!
Channel Title : Farin Hashim Class Views : 8882 DisLikes : 10 Published Date :2019-11-29T15:35:20Z
Farin Hashim Class membantu Zero Basic yang berminat nak belajar menjahit menangani masalah tiada masa nak ke Kelas Menjahit dan dapat belajar secara online A-Z video tutorial secara PERCUMA. NAK ILMU LEBIH? FOLLOWLAH SEMUA MEDIA SOSIAL CIKGU Facebook : https://www.facebook.com/farinhashim.class/ FB Group : https://www.facebook.com/groups/farinhashimclass/ Instagram : https://www.instagram.com/farinhashim.class/ https://www.instagram.com/farin.hashim/ NAK BELI POLA DAN BU...!
Channel Title : Masz Hashim Views : 4361 DisLikes : 4 Published Date :2020-01-31T00:00:42Z
Lapik leher baju kurung tradisiaonal. cara yang betul2 selamat dan senang untuk anda yang baru2 nak belajar jahit. bahagian leher adalah bahagian yang sangat penting. kalau leher tak selesa, anda akan rasa tak selasa untuk keseluruhan baju. walaupun baju tu cantik. so ! selamat mencuba dan semoga berjaya😉....!
Channel Title : Cik Bunga Views : 20959 DisLikes : Published Date :2019-08-04T06:03:45Z
Welcome to Cik Bunga channel.... Kepada yg dah subscribe channel saya, Cik Bunga ucapkan terima kasih banyak2... 🥰 So video kali ni Cik Bunga tunjuk cara buat lapik leher bulat utk baju kurung moden yg ada zip kat belakang tu... Saya tunjuk cara lukis dan gunting lapik dgn penerangan yg jelas dan mudah difahami ya.... Harap video ni dapat membantu korang ya... Selamat mencuba ✌️😊 Klik link di bawah utk cara buat pola baju kurung moden : https://www.youtube.com/watch?v=GtLBXGvLBO8 K...!
Channel Title : Butik Sri Classic Views : 363 DisLikes : 0 Published Date :2018-08-22T00:42:20Z
https://sri2u.com/portfolio-items/baju-kurung-pahang-bermanik/ Baju kurung pahang bermanik ini dijahit pada fabrik songket tenun. Jahitan manik kali ini telah dihasilkan di bahagian leher baju hingga ke hadapan baju kurung pahang ini. Malah, manik turut dijahit di bahagian tangan bajunya. Kali ini, terdapat beberapa gabungan teknik jahitan manik yang digunakan untuk menghasilkan corak jahitan manik yang menarik pada baju kurung pahang bermanik ini. Pada bahagian keliling leher baju kurung pahan...!
Channel Title : Cik Bunga Views : 16308 DisLikes : Published Date :2019-06-20T03:31:43Z
Saya akan tunjukkan cara menggunting kain ikut pola yg saya telah buat di video sebelumnya. Harap video ini dapat membantu anda... Untuk video lain berkenaan baju kurung pesak gantung : Cara merajah pola baju kurung pesak gantung - https://youtu.be/7am8Rnq4b3A Cara membuat leher baju dan lapik leher baju kurung - https://youtu.be/nosB9uc1p-Q Cara menjahit baju kurung pesak gantung - https://youtu.be/nLwY09iNMk8 Kalau korang suka dgn video saya, jgn lupa utk LIKE, SHARE & SUBSCRIBE ke chann...!
Channel Title : Asmah Jama Views : 717 DisLikes : 1 Published Date :2020-05-17T09:57:19Z
Music: Ice Tea Musician: Not The King.👑...!
Channel Title : Masz Hashim Views : 3186 DisLikes : 0 Published Date :2020-01-24T08:52:46Z
Cara buat lapik leher. Ada cara yang tebuk siap2 baru jahit. untuk cara tu agak susab untuk anda2 yang baru nak berjinak2 dalam dunia jahitan. untuk cara ni sangat mudah dan lebih selamat untuk anda cuba. cuba duly buat baru tahu....!
sitemap

Facebook Page Like Box ::